Jubel i Aalborg Øst

Jubel i Aalborg Øst

TRM Aalborg Øst mesterskab 2013Dansk Skoleskaks projekt ”The Right Move – Skoleskak i udsatte boligområder” har kørt siden august 2012 med stor succes. Projektet er i gang på Hobrovejens Skole, Vestervangsskolen, Østervangsskolen og Nørrevangsskolen i Randers samt på Herningvej Skole, Mellervangskolen og Tornhøjskolen i Aalborg Øst.

I projektets hidtidige levetid har over 1000 børn gennem 8-ugers undervisningsforløb lært at spille skak i skoletiden – fra de første bondetræk til centrumsstrategier og f7-matter. Ved dette skoleårs udgang er dette tal over 1500.

Internt i de deltagende boligområder bliver der afholdt stævner og andre events, hvor eleverne kan møde nye venner fra andre skoler gennem deres fælles, nye leg – kampen om de 64 felter. Der er blandt andet blevet afholdt Gigantstævne i Randers i foråret 2013 med over 450 deltagere – et stævne, der vil blive afviklet igen den 9. april 2014.

Langt størstedelen af projektskolerne deltog i Skolernes Skakdag 2013, og de er naturligvis med igen – sammen med over 175 andre skoler – ved Skolernes Skakdag 2014, der afholdes den 7. februar.

Aalborg Øst-mesterskabet
Torsdag den 5. december kom den hidtidige kulmination på TRM-projektets Aalborg Øst-del: Aalborg Øst-mesterskabet 2013. Med præmier til alle, pauseunderholdning, lidt godt til ganen og en stor, flot pokal til den triumferende skole – Herningvej Skole – var stævnet en stor succes med 49 dygtige, skakspillende og glade børn fra hhv. Mellervangskolen, Tornhøjskolen og Herningvej Skole.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat