DM 2013 – Tak for i år!

DM 2013 – Tak for i år!

Efter et helt fantastisk DMIMG_1219 i skoleskak er det på sin plads at sige rigtig mange tak til stævneleder John Dalberg og de mange deltagere, forældre og frivillige for at skabe en god stemning weekenden igennem. Samtidig vil vi gerne takke Udvikling Fyn og Den Faberske Fond for støtte til denne jubilæumsudgave af DM.

De nye danmarksmestre er nu fundet og ligeså er de to fra hver gruppe, som skal forsvare Danmark ved NM i Skoleskak 2014 i Billund i uge 7.

Top tre i alle grupper blev:

Gruppe A:DM 6
1. Christian Furrer, København 6
2. Casper Christensen, Roskilde 6
3. Martin Haubro, København 6

Gruppe B:
1. Jens Ramsdal, Aarhus 6
2. Rasmus Thøgersen, Skive 6DM 5
3. Tobias Ilsøe Jensen, Højby 5,5

Gruppe C:
1. Jesper Thybo, Mors 7
2. Bjarke Hautop Kristensen, Sorø 6,5
3. Toby Dreisler, Aarhus 6

Gruppe D:DM 4
1. Lasse Ramsdal, Aarhus 7
2. Arunn Ananthan, Vejle 6
3. Arthur Berg, København 6

Gruppe E:
1. Filip Boe Olsen, Aarhus 7,5
2. Jonas Bjerre, Aarhus 7,5
3. Kishichiro Komatsu, København 6DM 3

Gruppe F:
1. Silas Høyerup, København 7
2. Jonathan Aagaard Hansen, Højby 7
3. Henrik Ammitzbøll Madsen, Aarhus 7

DM i Skoleskak 2013 er slut på Abildgårdskolen i Odense. I år havde stævnet 40 års jubilæum, og alle årene er DM i Skoleskak blevet afholdt på den samme skole og med samme John Dahlberg ved roret.DM 2

Se alle DM-deltagerne, og følg stævnet direkte her på siden og på facebook.com/skoleskak.

Deltagerne er inddelt i seks grupper efter alder, og de bedste fra hver gruppe kvalificerer sig til de Nordiske Mesterskaber 2014, som afholdes i Billund i uge 7.

Støt skoleskakken: Skoleskakken modtager momsrefusion, når der er 100 gavegivere af minimum 50 kroner. Støt derfor skoleskakken med for DM 1eksempel 50 kroner og giv dermed skoleskakken pengene 36 gange igen. Støt via gavegiverordning.

Nyheder
Søndag kl. 13.30:
Sidste runde er netop ved at blive spillet, og om meget kort tid er de nye danmarksmestre fundet. Ligeledes ved vi inden længe, hvem der skal repræsentere Danmark til Nordiske Mesterskaber i Skoleskak, som afvikles i Billund i uge 7.

Søndag kl. 11.00:
I aftes var der DM i lynskak. Der var fart over felterne og fuld koncentration. I A og B-gruppen tog 16-årige Rasmus Thøgersen fra Skive en sikker førsteplads. Der blev i den ældste gruppe spillet 11 partier, og heraf vandt Rasmus 10 og spillede et enkelt uafgjort. Anden- og tredjepladsen bliver delt af Mihai Ursta Angel fra Haslev og Farzam Firooznia fra Vejle, som hver har vundet 8 partier.

I C-gruppen, som spilles af de 13-14-årige, deles førstepladsen af Jacob Qazizada fra Aarhus, Samuel May fra Frederiksberg og Villads Bojesen fra København, som alle fik 4 af 5 mulige point.

Gruppe D (11-12 år) blev vundet af Arthur Berg fra København, som fik hele 6,5 point ud af 7 mulige. Ellen Fredericia fra København lå tæt efter med 6 point og får dermed andenpladsen. På tredjepladsen kommer Filip Holm fra Aarhus med 5 point.

Helt ubesejret tager Emil Skovgaard fra Frederiksberg førstepladsen blandt de 9-10-årige. Emil vandt alle sine partier og fik 9 point. På andenpladsen i gruppen ender hans bror, Andreas Skovgaard, som tabte sit andet parti og derfor måtte nøjes med 8 point. Tredjepladsen går til Kishichiro Komatsu, også fra Frederiksberg, med 7 point.

De yngste deltagere, som er otte år og yngre, spillede syv partier. Her bliver førstepladsen delt af William Ellegaard fra Jyderup og Henrik Ammitzbøl fra Aarhus, som begge vandt seks af de syv partier. Tredjepladsen går til Simon V. Ehrenreich, også fra Aarhus, som fik 5 af 7 mulige point.

Søndag kl. 8.00:
Lyset er igen tændt på Abildgårdskolen, hvor DM-deltagerne er klar til at tage hul på andendagen. Afgørelsens dag. Dagens første runde bliver spillet 8.30. Du kan dagen igennem følge stillingen i de seks grupper længere nede på siden.

juleklipDM2013Lørdag kl. 20.30:
Så blev lørdagens runder afsluttet.
Lige nu spilles der lynskak, mens andre hygger sig med juleklip og julemusik.
I morgen spilles der 4 runder i gruppe A-E og 5 runder i gruppe F.

Stillingen efter første dag er, at Christian Furrer fra København fører gruppe A med 4 point. Jens Ramsdal fra Aarhus ligger nummer et i gruppe B med 3,5 point, og Nicolai Kistrup dominerer gruppe D med 4 point. Alle grupperne har spillet fire runder.

Lørdag kl. 17.35:
3. runde er nu gået i gang.
I dag spilles 4 runder i alle grupper.

Lørdag kl. 16.30:
Curt Hansen tabte to partier og spillede et enkelt uafgjort. Over Dansk Skoleskaks maskot, Duffy, sejrede stormestren og kunne dermed gå hjem med skakstoltheden i nogenlunde behold. I hvert fald måtte Curt Hansen i dag erkende, at det er en stærk generation af skakspillere, vi har samlet på Abildgårdskolen i weekenden.

Lørdag kl. 15.50:
2. runde er færdigspillet, og skaksjov er i fuld gang.
Curt Hansen (Stormester og tidligere Juniorverdensmester) og skoleskakkens Duffy spiller skak mod frivillige børn. Imens er der simultanskak, hvor et par dygtige skakspillere spiller mod mange børn på samme tid.

Lørdag kl. 13.35:
Nu er 1. runde skudt i gang med knap 200 deltagere fordelt på de 3 grupper. Du kan se resultaterne og kampoversigt nedenfor, som løbende vil blive opdateret.

Fredag:
I morgen begynder DM i Odense for 40. gang, i år med 196 deltagere. Læs pressemeddelelsen.

Resultater
A-gruppen
B-gruppen
C-gruppen
D-gruppen
E-gruppen
F-gruppen

Kamp-oversigt
A-gruppen
B-gruppen
C-gruppen
D-gruppen
E-gruppen
F-gruppen

Program
Programmet byder igen i år på “Skaksjov”, hvor det er muligt at udfordre en stormester i lynskak, dyste i familieskakturnering, prøve kræfter med alternative skakformer som arm/hjerne-skak, kondiskak og meget mere. Under punktet “Skaksjov” opfordres alle forældre til at deltage i familieskakturneringen.

For A- og B-gruppen er der 10 min. oplæg om muligheden for deltage i internationalt arbejde, kurser, webudvikling, få studiejob, praktik og meget mere – alt sammen i skoleskakken.

Møder
Mens DM-deltagerne spillede skak og hyggede sig lørdag, blev der på sidelinjen holdt møder om skoleskakken. Først samledes skoleskaklederne klokken 13.30, og klokken 17 var det alle forældrenes tur til at holde møde om børnenes aktivitet.

IMG_1206Skakshoppen.dk
Under DM er det muligt at købe skakspil, bøger om spillet samt diverse tilbehør, formet som de populære brikker. Der har siden stævnets åbning lørdag middag været travlt i Skakshoppens bod, hvor overskuddet går til opstart af ny skoleskak. Ved DM kan du spare portoen.

Transport
Fra Odense Banegårdsplads busafsnit D går blandt andet buslinje 51 & 52, der kører til Abildgårdskolen. Bussen kører ad Ejbygade, og man skal stå af ved Gillestedvej, der ligger 200 meter fra spillestedet. Se rejseplanen for afgangstider.

Tidligere DM-sites
DM sitet opdateres løbende her på Skoleskak.dk/dm2013. Se en oversigt over tidligere DM’er.

Sponsor Udvikling Fyn støtter DM i skoleskak
Udvikling Fyn, Ingeniør N.M Knudsens Fond og Den Faberske Fond støtter DM i skoleskak. Har du også lyst til at støtte det store DM i skoleskak kontakt Mads Jacobsen, mads@skoleskak.dk / tlf.: 2240 1488.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til DM kontakt venligst Poul Basse, basse@skoleskak.dk / tlf.: 6011 4061.

Se DM reglementerne og indbydelsen her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat